Kokt torsk med äggsås

Enklare än såhär blir det inte. Och så är det ju så himla gott!

Beräknat till en portion: Hårdkokade först tre ägg, skalade och hackade. Kokade upp 4 dl vatten med 1,5 msk fiskfond. La ner torsken och lät sjuda under lock i 7 minuter. Samtidigt lät jag en klick smör (ca 25 g) smälta i en annan kastrull och hade i 1,5 dl grädde. Kryddade friskt med dillkrydda och persillade. Smakade av med salt och peppar och lät koka ner på låg – medelvärme tills såsen fick en tjock och fin konsistens. Sist rörde jag ner äggen. Serverade med smörstekt broccoli.

About these ads

2 thoughts on “Kokt torsk med äggsås

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s