Saffransdoftande kyckling

Idag lagade jag något som blev riktigt, riktigt gott. Och var hur enkelt som helst! Jag undviker recept med en lång rad ingredienser, hälften sånt man bara ska ha till just den rätten eller sånt man troligtvis inte kommer att använda igen och därmed bara blir stående. I alla fall till vardags. Kan vara kul att testa mer avancerade recept någon gång ibland, men annars vill jag att maten ska vara så praktisk och enkel som möjligt – och genomtänkt så att ingredienserna kan användas till flera middagar under veckan. Ekonomiskt. Och trots att jag till exempel utesluter en del ingredienser från recept just av den anledningen så blir det hur gott som helst i alla fall, med små medel.

Dagens middag blev en kycklingrätt med smak av saffran, en av mina favoritsmaker!

Saffransdoftande kyckling
1 portion

1 kycklingfilé
½ burk creme fraiche
drygt 1 dl grädde
1 hackad schalottenlök
salt och peppar
1 påse saffran
1 msk kalvfond
Vitkål
Smör

Skär kycklingen i bitar och stek med löken på medelvärme i smör. Ha i en nypa flingsalt. När kycklingen börjar bli klar, ha i strimlad vitkål och låt den mjukna och allt få färg. Blanda ner grädde, creme fraiche, saffran, kalvfond och smaka av med salt och peppar. Låt det småputtra i cirka 10 minuter. Njut!

Mormor gillade det – väldigt mycket…

One thought on “Saffransdoftande kyckling

  1. Pingback: Kyckling i dragonsås | Johannas LCHF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s