Pastasås med svamp

Eftersom att jag har haft en massa vitkål hemma och varit väldigt inspirerad av olika pastarätter så har det blivit mycket sådant den här veckan. Inte mig emot – jag älskar pastarätter. Men det är ju inte just pastan som är god egentligen, det är ju det man äter till, den krämiga såsen, grönsakerna, köttet/fisken/kycklingen. Så tar man en pastarätt och gör om den till LCHF är det ju det godaste av rätten man äter. För att ändå få pastakänslan är det enkelt fixat med zucchinipasta till exempel, eller vitkål som jag föredrar.

Ikväll blev det en krämig pastasås med svamp, vitlök, bacon och parmesan. Finhackade vitlöken och fräste försiktigt i smör. La i klippt bacon och strax därpå strimlat vitkål och skivade skogschampinjoner. Fräste allt en stund och lät det få färg och vitkålen mjukna. Hällde på grädde och riven parmesan, saltade och pepprade och lät småputtra tills grädden kokat ner och såsen blivit riktigt krämig och smakrik. Fantastiskt gott!

 

2 thoughts on “Pastasås med svamp

  1. Pingback: Köttfärssås med godaste grönsakspastan | Johannas LCHF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s