Rättika som potatis

I julas gjorde jag Janssons frestelse till julbordet, men bytte ut potatisen mot rättika. Det  smakade som vanlig Jansson och gick även hem hos min icke LCHF-ätande familj.

Rättika är en rotfrukt som innehåller endast 2,3% kolhydrater, varav 0% stärkelse. Det är en av de populäraste komplementen till potatis och det finns många goda recept på “potatisgratäng” med rättika. Tycker det är kul att man inte bara byter ut livsmedel, utan byter ut dem mot mycket bättre alternativ.

Idag står rättika på inköpslistan. Ska testa något nytt i potatisväg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s