Ostgratäng med kantareller

Gjorde en första testlagning ur Skaldemans senaste kokbok. Jag älskar avsnittet med tillbehör, såser, röror m.m. Finns verkligen något för alla smaker. Många recept! Tillbehör är roligt, det är det som varierar rätterna. Fastnade för en bild på en ostgratäng med kantareller som såg riktigt god ut så den fick det bli till grillade köttet ikväll. Vart perfekt!

Ostgratäng med kantareller
1 – 2 l kantareller
300 – 400 g smakrik ost
200 g fetaost
4 ägg
4 dl vispgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 gul lök
Smör att steka i
Salt och peppar
Persilja

Hacka osten och lägg i en smord form. Vispa ihop gratängsåsen av ägg, vispgrädde, vitlök och sambal oelek. Häll såsen över osten och grädda i 200 graders ugn. Stod inte hur länge men vår var klar efter ca 30 minuter. Fräs svamp och lök. Smaksätt med salt, peppar och persilja. Häll svampröran över gratängen och servera.

One thought on “Ostgratäng med kantareller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s