Entrecote med grön sparris och persiljesmör

Kvällens middag blev LCHF när det är som godast. Entrecote och sparris som jag tillagade i nya grillpannan. Gjorde eget persiljesmör som lyfte hela rätten! Stekte nog köttet någon minut för länge så det blev inte så saftigt som jag önskat, men som sagt, persiljesmöret räddade upp det – det var så gott!

Ser lite snålt ut med den lilla smörklicken. Det åkte på betydligt mer kan jag säga!

Hittade lite bra tips på hur man kan kontrollera om köttet är rare, medium eller genomstekt:

• När det känns som ens kind är det rare, eller helt rått inuti (pröva och känn på biffen innan den tillagas, så har ni en bättre referens).

• När biffen känns som hakan är det medium eller rosa/rött inuti.

• När biffen känns som pannan är den helt genomstekt, vilket inte är att rekommendera.

Läs mer här.

3 thoughts on “Entrecote med grön sparris och persiljesmör

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s