Entrecote – Andra försöket

Gjorde ett nytt försök att lyckas med entrecote. En liten research för att få tips resulterade i dessa punkter som jag följde:

  • Låt entrecote-bitarna bli rumstempererade.
  • Torka av dem med hushållspapper och salta.
  • Häll olivolja i stekpannan och låt bli riktigt varmt.
  • Lägg i en stor klick smör och vänta till smöret smält och slutat bubbla.
  • I med köttet. Stek i ca 30 sekunder. Salta på ovansidan också.
  • Vänd och stek i ca 30 sekunder. Flytta runt i stekfettet lite.
  • Låt köttbitarna vila på en tallrik och klicka på valfritt smör (jag hade hemmagjort persiljesmör).
  • Värm samtidigt din tallrik i mikron, när den blivit varm, kör runt valfritt smör på tallriken så det smälter.
  • Lägg på köttet och förslagsvis sparris som jag gillar att äta tillsammans med kött och smör.
Det blev jättebra och himla gott med allt smör. Smält smör på tallriken, smält smör ovanpå köttet… Köttet blev saftigt och rött precis som jag ville ha det och sparrisen blev perfekt kokt. Lyckat!

One thought on “Entrecote – Andra försöket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s