LCHF-pizza

Gjorde LCHF-pizza för första gången igår. Det var inte krångligare än att låta en riktigt god tomatsås stå och puttra, vispa ihop smeten till pizzabotten och låta den grädda i 15 minuter, sen på med allt gott man vill ha!

Receptet på tomatsåsen hittade jag på en favorit bland LCHF-bloggar. Deras recept kan man lita på!

250-350g passerade tomater
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk oregano
Salt och peppar

Fräs lök, vitlök och oregano. Ha i tomaterna, salta och peppra. Låt småputtra medan du gör pizzabotten, ju längre desto bättre.

Använde Åses recept på pizzabotten. Blev mycket bra!

Beräknat till 2 plåtar (8-12 portioner) 
200 g riven grana padano eller liknande
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg.

På min pizza hade jag tomatsås, skinka, champinjoner, riven västerbottensost och mozzarella.

2 thoughts on “LCHF-pizza

    • Det tyckte min mamma också🙂 Hon tog med sig resterna av pizzan till jobbet idag. Håller tummarna att hon vill testa LCHF någon gång i framtiden. Gäller att inte tjata, hon måste komma fram till det själv🙂
      Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s