Äggmuffins med bacon

Har man inte tid eller ork att laga frukost på morgonen så är äggmuffins toppen att ha färdiga. Som små miniomeletter. Vad man vill ha i dem och hur man vill smaksätta dem kan man variera efter eget tycke. Ett tips är att gå till delikatessdisken/salladsdisken i din mataffär och plocka på dig lite smått och gott som mozzarella, oliver, kyckling, tomat. Färska kryddor är perfekt att ha i. Jag som älskar baconomelett har hittills låtit bacon toppa mina äggmuffins. Det är så gott, speciellt när de fått stå i kylen och kallnat. Jag gör dem efter Åses recept.

12 stycken
10 ägg
2 dl västerbottensost (Tips! Prästost är ett bra alternativ till västerbottensost.)
1 dl grädde
2 paket bacon
Peppar

Strimla baconet och stek. Vispa ihop grädde, ost och ägg och peppar och häll i muffinsformar. Toppa med baconet. Grädda i 175-200 grader i 20 minuter.

6 thoughts on “Äggmuffins med bacon

  1. Pingback: Muffins och latte-frukost | Johannas LCHF

  2. Pingback: Muffins och latte-frukost | Johannas LCHF

  3. Pingback: Frukostmuffins | Johannas LCHF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s