Blomkål- och pinjenötsris

Den här helgen har jag testat många nya recept och alla har verkligen fallit mig i smaken och kommer definitivt att lagas fler gånger. Blomkåls- och pinjenötsris till exempel kommer nog bli ett av favorittillbehören, det var fantastiskt gott, kul med en ny variant av blomkålsris! Ris i sig är ju inte så roligt smakmässigt, det är ju såsen man har till som gör det. Men det här blomkålsriset ville jag helst äta utan sås, för det var så gott som det var!

Blomkål- och pinjenötsris
4 portioner
1 blomkålshuvud
4 msk pinjenötter
olivolja till stekning
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar

Riv blomkålen med rivjärn. Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna tills de fått färg. Var försiktig så de inte blir brända. Lägg pinjenötterna åt sidan. Hetta upp olivolja i en kastrull, lägg i blomkålen och rör om väl. När riset är varmt tillsätter du pinjenötterna och smakar av med salt och vitpeppar.

Receptet kommer från kokboken Frisk med LCHF av Sofie Hexeberg och Gunn-Karin Sakariassen.

10 thoughts on “Blomkål- och pinjenötsris

  1. Låter väldigt gott! Spännande med olika smaksättningar på blomkålsris! Detmåste jag absolut prova!🙂
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s