Gott med fisk, mos och spenat

Igår gjorde jag panerad fisk med blomkålsmos och stuvad spenat till middag. Himla gott tillsammans, det!

Fisken panerar jag i mandelmjöl. Blanda salt och peppar med mjölet, vänd fisken i ett uppvispat ägg och sedan i mjölblandningen. Stuvad spenat är så enkelt och gott, och passar till det mesta. Värm i en panna med smör, krydda med salt, peppar och vitpeppar. Slå på grädde och låt koka en stund. Blomkålsmos kan man göra på en massa sätt. Igår kokade jag blomkålen i grädde och hade i en klick smör. När grädden kokat in mixade jag blomkålen och blandade ner philadelphiaost, ljuvligt gott! Pressa lite citron på fisken vid servering och du har en underbart god vardagsrätt som slår fiskpinnar och potatismos alla gånger!

6 thoughts on “Gott med fisk, mos och spenat

  1. Du skriver att du kokar blomkålen i grädde, kokar du den inte i vatten asså? Har du så mycket grädde att det täcker blomkålen eller hur mycket har du?🙂

    Tack för en jätte inspirerande blogg!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s