Lövbiffsgratäng med ädelostsås

Med ett noga utvalt recept i mobilen och en matkasse åkte jag över till bästa vännen igår. Vi lagade och avnjöt en otroligt god lövbiffsgratäng från Åses blogg. Ett glas rött passade alldeles perfekt till.

4 portioner
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör

Sås:
3 dl vispgrädde 3 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 krm svartpeppar, nymald 0,5 tsk soja

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.

Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå. Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Tillsätt soja och svartpeppar. Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

4 thoughts on “Lövbiffsgratäng med ädelostsås

  1. Pingback: Lövbiff- och ädelostgratäng | Träna med LCHF

  2. Pingback: Veckomeny v.14 – LCHF |

  3. Pingback: Veckomeny v.14 – LCHF |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s