Solskydd från Maria Åkerberg

Har varit på posten och hämtat ut mina solskydd från Maria Åkerberg. Har läst en hel del om faran med solkrämer på grund av alla kemikalier och nanopartiklar m.m. Bland annat Moniques reflektioner kring detta. Det fanns även en artikel om det i Expressens senaste LCHF-bilaga som tipsade om Maria Åkerbergs ekologiska och naturliga solskydd

Såhär står det om hennes solskydd på hemsidan:

I alla Dermanord/MARIA ÅKERBERG solskydd användsTitandioxid som enda solfilter. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Titandioxiden går inte in i kroppen. Titandioxiden döljer inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål. Det bästa ämnet att använda som solfilter i solskyddsprodukter är Titandioxid och det har vi använt sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare och kan också användas till barn.

Dermanord använder inte kemiska/syntetiska solfilter eftersom dessa tas upp av huden och återfinns i levern och bröstmjölk. Flera av dem skadar också huden och vad är då nyttan av att de skyddar mot solen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s