Egen marinad

Jag vet inte mycket om att marinera, det jag däremot vet är att jag inte vill använda färdigblandade som man köper i affären. Så igår testade jag att blanda ihop en egen marinad på det jag hade hemma; olja, vitlök, sambal oelek och lite kryddor (svartpeppar, flingsalt, paprikapulver och torkad timjan). Det blev jättegott!

Till fläskfilén gjorde jag rättikagratäng som jag skrev om igår, sparris och smörstekta champinjoner.

4 thoughts on “Egen marinad

  1. Jag skulle vilja tipsa om att ha i Grekisk Yoghurt i marinaden. Marinaden ser kanske inte så god ut, men yoghurten gör att kryddorna tränger in i köttet, och det brukar bli jättemört och fint, speciellt när man grillar fläskkött.

  2. Har gjort många varianter på denna marinad tidigare och den är helt klart godkänd!

    Men, du behöver verkligen lära dig mer om grillning. Den sönderbrända biten du har förstört och lagt upp på tallriken där, nej nej nej.
    Man får inte göra sådär med kött!
    Ursäkta att jag blir upprörd..

    Sök runt lite på indirekt-grillning.

    Eller läs lite snabbt om vad det går ut på här:
    http://www.webergrill.se/Mat-på-grillen/Grillmetoder/Indirekt-grillmetod.aspx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s