Bjöd på LCHF

I helgen bjöd vi våra middagsgäster på LCHF. Det blev grillade fläskkotletter, café de paris-smör, två härliga sallader, rättikagratäng och pommes för de som ville ha det. Barnen ville som vi misstänkte ha pommes men smakade duktigt på gratängen och tyckte den var god!

Till efterrätt åt vi blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Den var barnen mer skeptisk till – “det smakar inte som blåbärspaj”. Stackarna blev väl hemskt besvikna när de var beredda på något gott och smaskigt. Vaniljsåsen gick hem i alla fall så den skedades flitigt upp på tallrikarna. De vuxna konstaterade också att det inte smakade paj direkt, utan mer… kokos och bär… och kanhända var de också lite besvikna – men det fanns en lättnad också över att slippa den onyttiga efterrätten man alltid blir bjuden på när man är på middag och “måste” äta. Senare ställdes grönsaker och dipp fram – och här valde vi att även ställa fram salta kringlor och chips för de som tröttnat på nyttigheterna.

Advertisements

4 thoughts on “Bjöd på LCHF

  1. Det stämmer 🙂 Och det var inte vilka gäster som helst, det var min systers pojkväns föräldrar. Första gången jag träffade dem! Men LCHF är ju så gott så att bjuda på det kändes helt rätt. Kul att introducera dem för rättikagratäng också, de var väldigt nyfikna och uppskattade det! Det var väl efterrätten som var ett litet “wild card” 🙂
    Tack detsamma!
    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s