Rättikagratäng

Tackar Åse för receptet på denna enkla och goda rättikagratäng. Kan passa på att tipsa om senaste numret av Mat & Hälsa där Åse bjuder på sex underbara sommarrätter. Jag ska utan tvekan göra allihopa i sommar!

Rättikagratäng
4-6 portioner
Rättika ca 6-700 gram
4 dl vispgrädde
1 vitlök solo
1 gul lök
ca 5 dl riven västerbottensost
salt, svartpeppar

Skala och skiva rättikan med en mandolin eller dylikt. Skiva löken.
Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till. Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225 grader i 20 minuter.

5 thoughts on “Rättikagratäng

  1. Rättika är så himla bra alternativ till potatis! Och så kan man göra så många olika maträtter med den!🙂
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

  2. Pingback: Bjöd på LCHF | Johannas LCHF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s