Spenat- och broccolisoppa

Soppor är ju extra goda på hösten, men det ruggiga vädret som varit den sista tiden plus att jag är lite halvkrasslig gjorde mig riktigt sugen på soppa idag. Det fick bli en soppa rik på C-vitamin från broccoli och spenat. Hittade receptet här.

Spenat- och broccolisoppa
2 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 stånd broccoli
ca 2 msk smör
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 påse babyspenat
salt, nymalen svartpeppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull. Dela broccolin i små buketter, skiva stammen fint och tillsätt i kastrullen. Fyll på med vatten och fond, låt koka 5 – 7 minuter så att broccolin blir mjuk. Tillsätt spenaten och låt bli varmt. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

Åt soppan med en stor klick fetaoströra (fetaost, creme fraiche och svartpeppar).
Himla gott!

One thought on “Spenat- och broccolisoppa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s