Böcklinggratäng

Tänk dig böckling i en gratäng med ägg, stenbitsrom, dill och persilja… Kan det bli godare? Jag kan intyga att det var lika gott som det låter, åt det nämligen till middag alldeles nyss. Ett recept jag kommer återkomma till, inte minst till påsk och midsommar!

Böcklinggratäng
4-6 personer
8 hela böcklingar
3 små hårdkokta ägg, hackade
1½ dl finklippt dill
½ dl finklippt persilja eller gräslök
1½ dl tjock vispad grädde
1 dl gräddfil
1 dl röd stenbitsrom
Smör till formen

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa böcklingen och smöra formen. Täck botten på formen med sönderdelad böckling, hackade ägg, dill och persilja. Blanda den vispade grädden med gräddfil och stenbitsrom. Bred gräddröran över böcklingen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Serveras varm eller kall. Garnera med persilja och dill vid servering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s