Panerad pangasiusfilé och äggstekt blomkål smaksatt med citronsaft och chiliflakes

Igår gjorde jag panerad pangasiusfilé till middag och till det testade jag ett blomkålsrecept från Erikas blogg som jag varit nyfiken på. Det kommer jag definitivt göra fler gånger – riktigt, riktigt gott!

Fisken panerar jag i mandelmjöl. Blandar mjölet med salt och peppar, doppar fisken i ett uppvispat ägg och vänder i mjölet. Steker i smör på ganska hög värme några minuter på varje sida. Nu till det goda blomkålsreceptet…

Äggstekt blomkål
4 pers
1 blomkålshuvud
2 ägg
citron
salt
chiliflakes

Dela blomkålen i buketter och koka i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Vispa äggen i en bunke och doppa blomkålen i äggen. Stek blomkålen i smör tills den är mjuk. Ta av från värmen och ha på citronsaft och salt. Toppa med chiliflakes.

Tack för ännu ett toppenrecept, Erika

4 thoughts on “Panerad pangasiusfilé och äggstekt blomkål smaksatt med citronsaft och chiliflakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s