Laxburgare med brysselkålsmos

Igår improviserade jag fram middagen som blev riktigt, riktigt god. Laxburgarna kommer jag definitivt göra snart igen och brysselkålsmoset måste mamma som älskar brysselkål lika mycket som jag få testa också!

Laxburgare
Laxfilé
Dijonsenap
Dill
Grädde (liten, liten skvätt bara)
Fiberhusk (ca 1 msk)
Ägg (1 räcker)
Salt och peppar
Smör till stekning

Skär laxfilén i mindre bitar och lägg med övriga ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer till en jämn smet. Låt smeten stå i minst 10 minuter, rör med en sked för att se om den börjat binda sig. Forma till burgare och stek i smör. Låt det steka ordentligt innan du vänder försiktigt.

Brysselkålsmos
Brysselkål (färsk eller fryst och tinad)
Smör
Salt och peppar

Koka brysselkålen, häll av vattnet och mixa med en rejäl klick smör. Salta och peppra.

5 thoughts on “Laxburgare med brysselkålsmos

  1. Pingback: Laxburgare med dijonsenap, dill och majonnäs | Johannas LCHF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s