Kokt fisk med riven pepparrot, skirat smör och broccolimos

Pepparrot är ju bara så himla gott. En favorit är att bre cantadou pepparrot på fisk. Förra veckan köpte jag en pepparrot och rev en massa över fisken. Vart så mycket mer och godare smak! Ihop med skirat smör och broccolimos var det ren fest i munnen.

Tinad vit fisk (jag hade pangasiusfilé)
Pepparrot
Fryst broccoli
Grädde
Smör
Salt, peppar, muskot

Lägg tinad vit fisk i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp. Dra kastrullen från spisen, lägg på ett lock och låt fisken dra i fem minuter. Riv pepparrot och lägg på fisken vid servering. (Jag öste på massor efter första tuggan, det var så gott!) Smält smöret i en tjockbottnad kastrull utan att bränna vid. Häll över smöret i en kanna och låt stå en stund. Vid servering, häll försiktigt av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga. Koka fryst broccoli mjuk, häll av vattnet och tillsätt grädde och mycket smör. Låt koka in, mixa med stavmixer och smaka av med salt, peppar och ev lite muskot.

3 thoughts on “Kokt fisk med riven pepparrot, skirat smör och broccolimos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s