Kycklingsoppa med gurkmeja

Hittade ett recept på en kycklingsoppa jag tyckte lät god när jag satt och bläddrade i Klara dessers kokbok. Så den testade jag illa kvickt! Bytte ut rapsolja mot smör och vita bönor på burk mot färska haricoverts. Jättegott! Surplade och mumsade. Skrapade upp varenda droppe. Blev över så jag åt det till middag dagen efter också, skrapade rent även då! Soppan var väldigt enkel och snabblagad, så varför inte testa den redan ikväll? Den innehåller nyttig gurkmeja vilket var en av anledningarna till att jag fastnade för den. Sen visade den ju sig vara löjligt god också!

Kycklingsoppa med gurkmeja
4 portioner
400-500 g kycklingkött
1 gul lök
2 orange paprikor
2 dl vatten
1 tsk salt
1 pkt färska haricoverts
1 burk kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
saften av en lime
salt och peppar
smör

Skär kycklingköttet i bitar och hacka löken. Fräs kyckling och lök i smör på medelvärme. Skär paprikorna i bitar och låt dem fräsa med en stund i grytan. Tillsätt vatten och 1 tsk salt och låt det puttra en stund. Skölj och koka haricoverts bara ett par minuter så de fortfarande är krispiga. Tillsätt dem tillsammans  med kokosmjölk, gurkmeja och limesaft. Smaka av soppan med salt och peppar.

Tips är att skära bönorna i mindre bitar. Det hette “kycklinggryta” i receptet men det blev ju en soppa så det var lite svårt att fånga upp bönorna med skeden!

3 thoughts on “Kycklingsoppa med gurkmeja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s