Godaste tacogratängen

Jag och Madeleine inledde vår helg med att öppna en flaska rödvin och laga den kanske allra godaste LCHF-middagen som finns, tacogratäng. Man kan ju göra den på så många sätt och i fredags blev det en mer eller mindre improviserad variant då vi saknade vissa av ingredienserna. I grundreceptet var det t ex jalapenos men vi tog sambal oelek istället för att få den starka smaken. I sista sekund bestämde vi oss att slänga på fetaost också. Det var den godaste tacogratängen jag ätit! Så krämig och gott med bitarna av fetaost!

Tacogratäng à la Madeleine och Johanna
ca 400g köttfärs
3 dl creme fraiche
200g philadelphiaost
tacokrydda (helst hemgjord, receptet jag använder finns här)
sambal oelek
1 röd paprika
1 röd lök
fetaost
cheddarost

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka och stek löken i smör med köttfärsen. När köttfärsen ser klar ut, krydda med tacokrydda och tillsätt sambal oelek efter smak. Bred ut philadelphiaosten i en ungsform och bred creme fraiche över. Häll över köttfärsen och toppa med hackad paprika och fetaost (gärna i större bitar, inte för söndersmulad). Avsluta med att täcka allt med hyvlad cheddarost. In i ugnen i 15 minuter.

One thought on “Godaste tacogratängen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s