Mejerifritt

Måndagens middag var mycket god i all sin enkelhet. Fläskfilé, baconlindad sparris och bearnaisesås. Just nu provar jag att utesluta ost, creme fraiche och utesluta eller skära ner rejält på grädden. Jag vill se om något händer med sötsuget, hungern och överätandet. Är också nyfiken på om det kommer påverka vikten som blev några kilo plus sen avsteget i somras och envist hängt kvar. Det gör mig inget men intressant att se om det lossnar genom att utesluta/skära ner på mejerierna.

Advertisements

7 thoughts on “Mejerifritt

 1. Spännande hur din kropp kommer att “reagera” på mejerifrimat! 🙂
  Du vet ju var du kan hämta inspiraitonen! 😉 Det har fyllts på med många mejerifria recept den senaste tiden! 😉
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

 2. Lycka till:)
  Jag tål inte laktos, så jag låter bli alla “färska” mejeriprodukter (keso, grädde, kvarg, yoghurt etc.) och det är faktiskt inte svårt – jag använder kokosmjölk till en massa olika maträtter istället. De enda mejeriprodukterna jag äter är mogen ost (ingen laktos) och smör (väldigt lite laktos) och jag upplever att just dessa mejeriprodukter kan vara bra för att dämpa sötsuget, eftersom de är så feta. Kanske du kan prova att bara äta dessa mejeriprodukter?
  Ha det gott!
  Kram,
  Anna

   • Mogen ost = ost som är åtminstone några månader gammal. Jag tycker om ostar med intensiv smak – olika mögelostar (St Agur, gorgonzola, Camembert), parmesan eller schweiziska ostar (t.ex. Emmenthaler, Sbrinz, Appenzeller etc). De är oftast mycket feta och smakrika!:) Lagrad prästost, Västerbotten eller brännvinsost är ju också gott, men det har jag inte tillgång till här.
    Kokosmjölken smakar förstås lite kokos, men det passar ofta bra i soppor och grytor,(istället för matlagningsgrädde eller creme fraiche), efterrätter (istället för glass eller vispgrädde) eller till spenatstuvning eller andra grönsaksröror. Använder man kokosmjölken i en starkt kryddad maträtt märker man knappt kokossmaken 🙂
    Hoppas att du hittar några nya kombinationer du gillar!

  • Jag har försökt göra egen men inte lyckats, men när jag väl fått kläm på det så kommer jag göra det själv 🙂 Men nu köper jag färdig och då väljer jag Erik Lallerstedts, av de jag jämfört så har den bäst innehåll.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s