Lövbiffsgryta

Gjorde en lövbiffsgryta till middag igår som blev riktigt, riktigt god. Mamma åt den idag och var tvungen att ursäkta sig och slicka av tallriken. Behöver inte säga så mycket mer.

Lövbiffsgryta (mejerifri)
Lövbiff
Purjolök
Champinjoner
Paprika, gul och röd
Sambal oelek
Kalvfond
Salt och peppar
Kokosmjölk
Smör
Blomkål till blomkålsris

Hacka purjolök, champinjoner och paprika så det är klart. Riv blomkålen också. Strimla lövbiffen på längden och stek i rejält med smör. Salta och peppra. Lägg det genomstekta köttet åt sidan och fräs purjolök och champinjoner i samma stekpanna som du stekte köttet. Lägg i lite mer smör. Tillsätt sambal oelek efter smak. Ett par-tre teskedar. Fräs en stund. Tillsätt lite kalvfond, runt en tesked. Häll i kokosmjölk, lägg tillbaka köttet och låt koka 10-15 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar och lägg i paprikan. Koka gärna blomkålsriset (10 sekunder) i förväg så det kan stå i ett durkslag och rinna av medan du lagar grytan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s