Saffranspaella med kyckling och räkor

I veckan provade jag att göra saffranspaella med blomkål. Det blev underbart gott!

Saffranspaella
ca 2 portioner
½ Blomkålshuvud
1 röd paprika
½ gul lök
1-2 kuvert saffran (jag tog två för att jag ville ha mycket saffranssmak)
½ grillad kyckling
1 burk räkor i lag
Smör
1,5 msk kycklingfond
5 dl vatten

Riv blomkålen på den grova delen på rivjärnet. Koka upp vattnet med kycklingfonden och koka blomkålen i 5 minuter. Häll av och ställ blomkålsriset åt sidan. Skär paprika, lök och kyckling i lagom bitar. Bryn i smör i en stekpanna. Tillsätt saffran. Lägg i blomkålsriset och rör om. Smaka av med salt och peppar. Ha i räkorna mot slutet.

DSC_0626

DSC_0639

2 thoughts on “Saffranspaella med kyckling och räkor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s