Stekt rättika

I helgen blev jag sugen på ryggbiff och bearnaisesås till middag men jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha till. Så kom jag på att jag testat att steka rättika en gång, som ett slags substitut för stekt potatis som ju är så gott till just kött och bea. Det fick det bli och gott var det! Att jag inte gör det oftare!

Stekt rättika
Rättika
Havssalt
Timjan (färsk är godast men torkad funkar också)
Smör

Skala rättikan och skär den i klyftor/stavar. Koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet och baka in klyftorna i papper så det får suga åt sig vätska. Krama och byt papper några gånger. Stek rättikan på medelvärme tills det blivit en fin gyllenbrun yta och krydda med havssalt och timjan.

Här är ett recept med köttfärsbiff med kryddost och brunsås till stekt rättika.

DSC_0651

4 thoughts on “Stekt rättika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s