Korvstroganoff med blomkålsris

– 1…2…3…4…5… Klart! Så snabbt går det att koka ris med LCHF.

Idag blev det korvstroganoff med blomkålsris till middag. Just sån mat jag bara älskar! Receptet kommer från Anna Halléns fina kokbok LCHF-husmanskost. Annas böcker pryder min bokhylla. Tycker om hennes olika teman som verkligen beskriver var och en av böckerna och hennes kloka inledningar.

4 portioner
600 g mild korv med minst 70 % kötthalt
2 gula lökar
2 msk smör att steka i
3 msk tomatpuré
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1-2 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
Salt och peppar

Skär korven i strimlor. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en gryta och stek korven tillsammans med lök och tomatpuré. Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver. Salta och peppra. Låt småputtra i ca 30 minuter.

11 thoughts on “Korvstroganoff med blomkålsris

  1. Blomkålsris är såååå gott och har så bra konsistens! Jag har gjort Paella en gång med blomkålsris, fick MVG från min man! 🙂
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

  2. Mmm smarrigt!! Blomkålsris är ju så smidigt. Brukar göra mycket åt gången och frysa in i portioner. Anna har många bra recept!

    =)

Leave a comment