– 1…2…3…4…5… Klart! Så snabbt går det att koka ris med LCHF.
Idag blev det korvstroganoff med blomkålsris till middag. Just sån mat jag bara älskar! Receptet kommer från Anna Halléns fina kokbok LCHF-husmanskost. Annas böcker pryder min bokhylla. Tycker om hennes olika teman som verkligen beskriver var och en av böckerna och hennes kloka inledningar.
4 portioner
600 g mild korv med minst 70 % kötthalt
2 gula lökar
2 msk smör att steka i
3 msk tomatpuré
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1-2 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
Salt och peppar
Skär korven i strimlor. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en gryta och stek korven tillsammans med lök och tomatpuré. Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver. Salta och peppra. Låt småputtra i ca 30 minuter.
Blomkålsris är såååå gott och har så bra konsistens! Jag har gjort Paella en gång med blomkålsris, fick MVG från min man! 🙂
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Det låter spännande! Har du recept på bloggen, tro? 🙂
Önskar dig en fin dag!
Kram
Japp! Jag har recept på bloggen! 🙂
Kram
Mmm smarrigt!! Blomkålsris är ju så smidigt. Brukar göra mycket åt gången och frysa in i portioner. Anna har många bra recept!
=)
Visst är det 🙂 Ja, hennes recept är toppen!
Haha kul att jag skrev om just blomkålsris och så har du med det. Såg riktigt gott ut! 🙂
Haha, vi brukar pricka in varann rätt bra 🙂
mmmm blomkålsris ❤
har du inte testat risotto på blomkål så gör det!!
Har velat testa det länge men aldrig kommit till skott! Har du något bra recept?! 🙂
Annas korvstroganoff är jättegod… den måste jag göra snart igen. 🙂
Det var den verkligen 🙂 Dina recept är inte så pjåkiga de heller!