LCHF blåbärspaj med vaniljsås

Det är inte ofta jag gör efterrätt men i helgen provade vi ett mycket enkelt recept på LCHF blåbärspaj. Den blev fin och med vaniljsås till var det riktigt gott! Receptet hittade jag här.

Men låt er inte luras av att det heter blåbärspaj och liknar vanlig toppad med havregryn/smulpaj till utseendet. Denna innehåller bara kokos och blåbär och smakar därefter. Använder dessutom ingen sötning när jag bakar LCHF (varför det här receptet passade mig utmärkt). Det smakar alltså inte som man är van att paj ska smaka. Så är det ju också LCHF-paj och har man vant sig att vara utan det söta så saknar man inte det utan njuter av den goda smaken av just blåbär, kokos (och vanilj!) som ju är naturligt gott!

150g blåbär eller t.ex hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25-50 g smör
3 dl ekologiska kokosflingor
1-2 ägg
1 msk kardemumma eller kanel

Lägg bären i en ugnssäker form – låt tina. Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg det över blåbären – skjutsa in i ugnen i 200 grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.

Servera med vaniljsås (3ägg-gulor, 3 dl vispgrädde, 1 tsk ekologiskt vaniljpulver).

2 thoughts on “LCHF blåbärspaj med vaniljsås

  1. Pingback: Bjöd på LCHF | Johannas LCHF

Leave a comment